Ukrajinská zmrzlina

Kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu změní Ruská zmrzlina značky Prima název. Nově se bude jmenovat Ukrajinská zmrzlina

Přejmenováním Ruské zmrzliny chce výrobce vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli, kteří již řadu dní čelí útoku ruské armády. Společnost Bidfood Czech Republic to publikovala na svém webu. Zmrzlina s novým názvem by se na pulty regálů měla dostat začátkem dubna.

Vedoucí divize Prima Prokop Volf uvedl, že chtějí vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli. „Cítíme morální povinnost vymezit se alespoň touto formou proti agresivnímu a nespravedlivému počínání představitelů Ruska a dát jasnou zprávu lidem z Ukrajiny žijícím v České republice či na Slovensku, že na ně myslíme a podporujeme je.“

Ruská zmrzlina se v Česku vyrábí již od roku 1992 a ročně se ji prodají miliony kusů. Podle svého prohlášení se společnost rozhodla zmrzlinu přejmenovat v den ruské invaze na Ukrajinu. Kromě názvu se změní také obal zmrzliny.

Zahájení prodeje

Plánem je, že Ukrajinská zmrzlina v novém obalu se na trh dostane na začátku dubna. „Vizuál je již hotový a obaly se vyrábějí“, potvrdil Volf. Firma prozatím začala přelepovat slova „ruská“ na obalech zmrzliny samolepkami se znakem ukrajinské vlajky a textem „Podporujeme Ukrajinu“. „Věříme, že čeští zákazníci to cítí stejně jako my. V současné době je potřeba i takovýchto gest,“ dodal Volf.