MegaBrouci v Brně okupují náměstí i parky

MegaBrouci v Brně okupují náměstí i parky

Pokud vás zajímají brouci a umění, pak vás jistě potěší výstava s názvem MegaBrouci, která započne v Brně 5. října. Brouci vznikly pod rukou výtvarníka Michala Olšiaka, který na tomto souboru děl pracoval deset let! Už teď na Moravském náměstí najdete obrovského nosorožíka filipínského a na další kousky se rozhodně také nezapomeňte podívat.

Brouci na všechny způsoby

Výstava bude představena v pavilonu H na brněnském výstavišti, a to už 5. října. Aktuálně ale brouky naleznete rozeseté po brněnských náměstích, například na tom Moravském. Výstava bude obsahovat více než 20 velkých modelů známých i vzácných brouků. Prohlížení je navíc doplněno audioboxy, které vydávají broučí zvuky. Kromě obřích modelů ale v expozici najdete také vitríny, kde budou uloženy skutečné exponáty hmyzu.

Přečtěte si také: NOVÝ PAMÁTNÍK V BRNĚ PŘIPOMÍNÁ OSUDY ŽIDŮ ZA DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY

Náročné napodobeniny

Na exponátech pracoval Michal Olšiak celých deset let! Právě prvním modelem byl zmiňovaný nosorožík, některé hmyzí napodobeniny ovšem vznikaly i dva roky, a to například včela. Olšiakovi brouci dosahují velikosti až pět metrů a můžete na nich zkoumat detailně propracovanou strukturu i anatomii.

MegaBrouci pro všechny

Výstava MegaBrouci začne 5. října a potrvá až do konce ledna. Milovníci umění si jistě přijdou na své, protože kromě velkých vyrobených broučků zde budou také fotografie bezobratlých živočichl žijících na Pálavě.