Plavecký bazén

Brno se dočká nového plaveckého bazénu. Do země se koplo už na podzim

Obyvatelé Brna už netrpělivě vyhlíží nový plavecký bazén, který se pomalu rýsuje za brněnskými Lužánkami. Nový bazén ocení také profesionální plavci, kteří díky němu získají ideální podmínky pro své trénování. Na výstavbě nového sportoviště pracují dělníci od loňského podzimu. Hotovo má být příští rok na jaře.

Stavba nového plaveckého bazénu za Lužánkami je v plném proudu. Cílem projektu se rozšířit plavecká místa, kterých má Brno nedostatek. Pětadvacetimetrový plavecký bazén bude splňovat také podmínky pro pořádání mezinárodních plaveckých soutěží a Brňanům poskytne širokou nabídku plaveckých sportů.

V areálu objektu zatím probíhají především výkopové práce. Stavba má být hotová do května roku 2023 a celkové náklady na její výstavbu se pohybují ve výši 250 milionů korun. Nový bazén s tribunou pro dvě stovky lidí bude součástí Městského plaveckého stadionu Lužánky. Doplní tak současný padesátimetrový bazén v Brně, který také čeká modernizace. Součástí projektu je rekonstrukce vstupních prostorů bazénu, okolních ploch, chodníků a parkovacích míst.