senioři a divadlo

Senioři dostali vlastní soubor v brněnském divadle

Milovníkům divadla v důchodovém a seniorském věku se rozhodlo brněnské Divadlo Husa na provázku darovat překvapení do nového roku. Senioři jsou často opomíjenou kategorií, proto se pro ně rozhodlo divadlo vytvořit vlastní soubor!

Studio 60+

Amatérský soubor s názvem Studio 60+ dá nově nabíraným členům možnost vzdělání v oblasti divadelní teorie a praxe i šanci svobodně tvořit. Jeho cílem je také vytvořit prostor pro setkávání různých generací se stejným zájmem.

Láska k divadlu v jakémkoliv věku

Studio 60+ chce přitáhnout seniory a seniorky k divadlu a poskytnou jim zázemí a nástroje, díky nimž se budou moci aktivně věnovat tomu co je baví. Tvůrci také chtějí vtáhnout starší osoby do aktuálního dění, aby měli přehled  a mohli se dál účastnit akcí ve společnosti.

Poprvé se senioři sešli v budově na brněnském Zelném trhu v první lednový čtvrtek odpoledne. Při pravidelných schůzkách se budou střetávat nejen se svými vrstevníky, ale také s mladšími milovníky herectví, kteří se na chodu Divadla Husa na provázku podílejí.

Nepodbízivá témata

Divadlo Husa na provázku sídlí v Brně na Zelném trhu a soubor zde funguje od roku 1967. Aktuálním uměleckým šéfem je dramaturg Martin Sládeček, který se také podílel na vytvoření Studia 60+. Martin Sládeček klade důraz především na nepodbízivou dramaturgii současných témat a neotřelých předloh.