generál pavel

Generál Pavel navštíví také Brno

Kandidáta na prezidenta republiky čekají perné dny. Po svém vítězství v prvním kole navštíví Pavel města, kde získal nejmenší počet hlasů nebo kde byla nízká volební účast. Kromě Ostravy a Ústí nad Labem ale zavítá i do měst, kde měl naopak velkou podporu voličů, a tak v pátek navštíví generál Pavel také Brno.

Klid a řád

Bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR a předseda vojenského výboru NATO svou kandidaturu oznámil na začátku září. Od té doby se mu povedlo nasbírat velké množství voličů a podporovatelů. V kampani se i v těch nejkritičtějších situacích drží svého hesla „klid a řád“ a jeho všudypřítomný klid a nadhled ho v debatách posunul až k vítězství v prvním kole.

Přečtěte si také: Senioři dostali vlastní soubor v brněnském divadle.

Podpora vypadlých kandidátů

V druhém kole voleb chtějí generála Pavla podpořit i někteří již vypadlí kandidáti, a to nejen svým . hlasem, ale i v samotné kampani. Dnes, v úterý 17. 1. proběhe tisková konference, na které Petr Pavel s Danuší Nerudovou popíší svou formu spolupráce, na které se dohodli. Bezprostředně po prvních kole se Nerudová jednoznačně přiklonila na stranu Pavla a vyjádřila mu svou podporu – stejně jako například Pavel Fischer či Marek Hilšer.

Generál Pavel v Brně

Po sobotním vyhlášení výsledků se nechal Pavel slyšet, že chce dále pokračovat v návštěvách regionů. Právě v pátek dorazí také do Brna, kde má relativně velké množství svých podporovatelů. Pokud by se navíc voliči Nerudové opravdu přilonili spolu s ní na generálovu stranu, tato základna by ještě narostla.