Brněnské zastávky MHD budou mít přístřešky. Některé už do konce letošního roku

Brněnské zastávky MHD budou mít přístřešky. Některé už do konce letošního roku

Město Brno se rozhodlo k radikálnímu kroku, vybaví všechny zastávky MHD přístřešky. Podle průzkumů má z patnácti stovek brněnských zastávek svůj přístřešek jenom asi třetina z nich. Brno se rozhodlo poměr navýšit a investovat právě do těchto přístřešků nemalé finance. Dopravní podnik nyní na základě pokynu města prověřuje možné umístění dalších přístřešků, podle všeho by se některé nové přístřešky mohly objevit na brněnských zastávkách už do konce letošního roku.  

Moravská metropole má již vypracovaný projekt, který vytipoval místa, kde by se přístřešky mohly objevit co nejdříve. K adeptům na nové přístřešky patří zastávka Ústřední hřbitov nebo Nové sady. Zde by se přístřešky mohly ukázat už do konce letošního roku. V rámci projektu by se však měly zastřešit i jiné brněnské zastávky, a to například zastávka Krematorium, Výstaviště – hlavní vstup nebo Moravské náměstí.  

Zastřešování zastávek není tak snadné, musí se u každé z nich vyřešit majetkové vztahy. Ne všechan místa totiž patří městu.