Skiareály

Na jihu Moravy je většina vleků stále v provozu, výjimkou je Filipovo údolí

Lyžařská střediska se kvůli dešti a teplotám nad nulou potýkají s těžkým a mokrým sněhem.  Nepříznivé počasí dokonce úplně zastavilo provoz vleků ve Filipově údolí na Hodonínsku, na ostatních sjezdovkách v Jihomoravském kraji se zatím stále lyžuje. Provozovatelé ski areálů tak netrpělivě čekají, až teploty opět klesnou k bodu mrazu, aby se mohli pustit do zasněžování.

Lyžařská střediska potřebují přírodní sníh

V Hodoníně u Kunštátu mají připraveny velké zásoby technického sněhu a v provozu zatím zůstaly dvě hlavní sjezdovky. I přesto, že je návštěvnost ski areálu v těchto dnech špatná, nadále tam probíhají lyžařské kurzy podle plánu. Provozovatelé plánují spustit sněhová děla, veškerou potřebnou techniku pro zasněžování už mají připravenou.

Na mráz kvůli zasněžování čekají i další lyžařská střediska, která jsou sice v provozu, ale sjezdovky jsou na mnoha místech již vyježděné. Jakmile napadne více sněhu a zlepší se podmínky pro lyžování, plánují areály prodloužit otevírací dobu a zprovoznit na sjezdovkách světla, aby si lyžaři mohli užít také večerní lyžování. Lyžaři i provozovatelé už proto netrpělivě vyhlížejí víkend, kdy mají teploty klesnout pod nulu a začít by mělo také sněžit.