Pravá pizza v Brně

Kde si dát tu pravou pizzu?

Všichni máme rádi pizzu. Bohužel však nežijeme v Itálii a to co se často za pizzu vydává, má do té pravé opravdu daleko. Co je vlastně ta pravá italská pizza, jak vznikla, a kde si ji dát i v Brně?

Název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z neapolského dialektu italštiny. Označovaly se jím pečené placky z kynutého těsta, na které se přidávaly další ingredience. Moderní Italská pizza se začala psát kolem 18. století, kdy se do jídelníčku pomalu ale jistě začaly dostávat rajčata, čímž vznikla pizza tak, jak ji známe i dnes.

Tradiční těsto jako základ

Tradiční italské těsto zahrnuje pouze čtyři základní suroviny a to mouku, vodu, sůl a kvasnice. Proces zrání, který může trvat až 24 hodin dá těsto křupavé, lehce stravitelné, chutné a s výraznou vůní.

Tip: Nespokojte se s náhražkami.Tu pravou italskou pizzu vyrobenou pouze z kvalitních surovin vám v Brně přiveze pizza Brno Caruso. A nejen to, mimo bohatého výběru tradiční pizzy můžete vybírat i z množství salátů, těstovin dezertů.

Ikonická Margherita

Když se řekne pizza, asi každý si vybaví tradiční italskou Margheritu. Ta je pojmenována podle královny Margherity, která v roce 1889 navštívila pizzerii s názvem Brandi v Italské Neapoli. K jejímu poctění v ní připravili takovou pizzu, která obsahovala všechny barvy italské vlajky. Červenou tvořenou rajčatovým základem, bílou mozzarellou a zeleným zdobením z bazalky.

Zajímavost: Pravá Neapolská pizza byla v roce 2010 zapsána EU do skupiny pokrmů STG.  Jedná se o zkratku “specialità tradizionale garantita” což v překladu znamená “zaručená tradiční specialita”.

Tip: Kde si dát tu pravou pizzu již víte, ale víte že těstoviny v Brně můžete mít také stejně kvalitní, stejně jako na dovolené v Itálii? Zkuste si objednat některý z mnoha druhů a přesvědčte se také.