Opilá důchodkyně

Je totálně na mraky, tvrdila o dělníkovi starší žena v Brně. Opilá však byla jenom ona

K silně podnapilému dělníkovi vyjížděli strážníci městské policie v Brně, které přivolala starší žena z Brna. Podle důchodkyně byl muž úplně na mraky a ona se bála o jeho život. Nakonec se však ukázalo, že v silně podnapilém stavu není muž, ale samotná důchodkyně.

Při rekonstrukci balkónů na bytovém domě v brněnské Lesné se důchodkyni nepozdával jeden z dělníků, který na rekonstrukci pracoval. Podle výpovědi seniorky už po návratu z obědové pauzy sotva lezl a ona měla strach o jeho zdraví. Sedmdesátiletá žena proto zkontaktovala městskou policii a informovala je o to, že jeden z pracujících dělníků je totálně na mraky. Na místo proto ihned vyjela hlídka strážníků.

Žena ještě před příjezdem hlídky znovu vytočila linku 156, kde vysvětlila, že už jednou volala a celou situaci znovu popsala. Tím už policii částečně nastínila, jak se věci zřejmě skutečně mají. Když totiž hlídka dorazila na místo, spatřila tři řemeslníky, kteří však nejevili žádné známky podnapilosti, naopak působili zcela střízlivě. To také potvrdila následná dechová zkouška, která u dělníků neprokázala žádný alkohol. Ten naopak strážníci cítili z ženy, která případ nahlásila. Policie proto ženu upozornila, že se nepravdivým obviněním sama mohla dopustit spáchání přestupku. Nakonec případ uzavřeli s tím, že důchodkyně celou situaci akorát špatně vyhodnotila a o dělníka měla opravdu obavy.