podnik

Kvůli otřesným hygienickým podmínkám končí podnik s kebabem

Jihomoravská veterinární správa navštívila podnik Přípravna Kebab v Tišnově na Brněnsku a nestačila se divit. V podniku se připravovalo maso pro výrobu kebabu, ale inspektoři našli řadu závad, které porušovaly hygienické předpisy. Inspekce uložila podniku pokutu a ten následně ukončil svou činnost.

Jaké byly hlavní problémy?

Největším kamenem úrazu bylo celkové znečištění provozovny, a to nejen prostor, ale i pracovních nástrojů, které přišly do kontaktu s masem. Dokonce i podlahy a stěny byly zanesené starším masem. Hygienické návyky v provozovně byly zkrátka tragické a inspekce se nestačila divit. Polepené stěny naznačují, že nedocházelo k pravidelné dezinfekci a mytí prostor po manipulaci s masem. Jídlo, které bylo následně z masa připravováno, se mohlo velmi lehce kontaminovat starými zbytky, a tím ohrozit zdraví konečných strávníků.

Podnik v nepořádku

Celkově lze říci, že byl na místě velký nepořádek a chaos. Všude se nacházely použité obaly, odpadky i věci, které s výrobou kebabů jen těžko souvisí, jako například dlažební kostky.

Přečtěte si také: Nové skateparky vyvolávají nadšení i obavy!

Bezpečnost práce není dobré podceňovat!

Bezpečnost práce je důležitou součástí každého pracoviště, a jak dokazuje uzavřená provozovna kebabu, neovlivňuje jen pracující zaměstnance, ale i koncové zákazníky. Dodržování bezpečnostních a hygienických zásad je klíčové. Nevíte si s BOZP rady? Obraťte se na Extérii, která vám zařídí komplexní služby v této oblasti a zajistí, že si na vás inspekce jen tak nepřijde.