Mistrovství ČR v lezení na rychlost

Mistrovství ČR v lezení na rychlost

Mnozí z nás znají lezení jen možná tak z oblíbeného českého filmu „Jak dostat tatínka do polepšovny“. Lezení však jako sportovní disciplína nabývá čím dál tím větší popularity. O tom svědčí i fakt, že se tento sport nominoval na letní olympijské hry v roce 2020.

Ať už jste lezcem, fanouškem tohoto sportu, či jen nevíte, co si počít s nedělí 17. 12., máme pro Vás tip. Navštivte Mistrovství ČR v lezení na rychlost, které se uskuteční v Brněnské Duro Singing Rock. Závodu se zúčastní česká lezecká špička, přičemž mnozí ze závodníků patří mezi špičku světovou.

Závodu se mohou účastnit jak dospělí, tak i děti a mládež. Minulého závodu se zúčastnilo okolo 40 závodníku. V letošním roce jich pořadatelé očekávají přes 60.Chcete-li tedy vidět, jak se vyleze 15 metrů za 6 sekund, určitě dorazte!

Co je lezení na rychlost?

V lezení na rychlost se závodníci snaží překonat určenou cestu v co nejkratším čase. V kategorii dospělých a starších mládežníků se soutěží pouze na tzv. standardní, čili stále stejné cestě, jež umožňuje uznávat světové rekordy.