jaká je cena bezpečí?

Jaká je cena bezpečí?

Už od středy 23. 3. proběhne v Brně festival Jeden svět. Letos protíná všechny připravené snímky téma cena bezpečí. Filmy mají přiblížit různé vnímání strachů a roviny toho, co je pro nás bezpečí.

Největší festival svého druhu

Filmový festival Jeden svět vzniknul již před více než 20 lety a jedná se o největší festival svého druhu na světě. Jeho cílem je prezentovat veřejnosti dokumentární filmy o různých problémech a lidských právech. Jeden svět je totiž mimo jiné součástí společnosti Člověk v tísni.

Různé pohledy, různá cena

Cena bezpečí je téma, které lze nahlížet z mnoha pohledů a úhlů, jedním z nich může být pohled vztahový. V jakém vztahu se cítíme bezpečně, a jak to funguje v polyamorních vztazích? To vše nám přiblíží snímek Šťastně až navěky. Dokument Dívčí gang poté mapuje cestu dětské influencerky, která žije na první pohled snový život, ale za jakou cenu?

Blíží se výročí vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky, takže na festivalu nesmí chybět ani dokumentární film o této tragédii. Další snímky nabídnou mnoho dalších témat, do kterých stojí za to nahlédnout.

Jeden svět probíhá v Brně až do 29. 3., takže určitě neváhejte a zajděte na některý z dokumentů, rozhodně vám to rozšíří obzory.