divadlo

Divadlo Bolka Polívky chystá mnoho novinek a míří do zahraničí

Každé divadlo začátkem podzimu zahájilo svou další sezonu. Výjimkou nebylo ani Divadlo Bolka Polívky, které se řadí k nejlepším divadlům u nás. Sídlí v Brně a Brňané se mohou těšit na hromadu fantastických inscenací, při nichž se až bude tajit dech. Kromě starých dobrých představení, jež se hrály v předcházejících sezonách, se můžeme těšit na tři nové inscenace, z nichž jednu má na starosti samotný principál Bolek Polívka. Musíme také už na úvod prozradit, že s jednou známou a oblíbenou hrou se putuje i do zahraničí.

Nejdříve se však zaměřme na novinky v oblíbeném brněnském divadle. Mezi novými tituly najdeme inscenaci s názvem Klíště, která pochází z hlavy samotného principála divadla – Bolka Polívky. Dalším novým titulem je hra Horská dráha, kde hlavní roli ztvárňuje Eva Novotná a Milan Kňažko, třetím do počtu je klaunerie Pala Seriše.

Samozřejmě ani letos v programu nechybí rodinná hra Šašek a syn, kde Bolek Polívka hraje se svým synem Vladimírem. Právě tato hra se také dostane do zahraničí, konkrétně do Londýna, kde se bude hrát v Shaw Theatre.