šimpanzi

V hodonínské zoo utekli šimpanzi.

V neděli zažila hodonínská zoo velký adrenalin, z expozice jim totiž utekli tři šimpanzi, kteří chtěli více prozkoumat svět venku. Dostali se do obslužné chodby a hrozilo, že se vytratí ven. Naštěstí pracovníci zahrady včas zařízení uzavřeli.

Kuriózní případ útěku trojice šimpanzů měl šťastný konec. Poté, co pracovníci uzavřeli zařízení obslužné chodby, podali uprchlíkům narkotizační směs a vrátili je zpět do expozice. Po probuzení to musel být pro opičáky šok.

Šimpanzi nejsou jen roztomilá zvířátka

Protože zaměstnanci vyhodnotili, že by mohlo v případě útěku šimpanzů dojít k ohrožení životů jak zaměstnanců, tak návštěvníků, celou zahradu pro jistotu uzavřeli. Po uspání zvířat došlo také k rozsáhlé kontrole všech prostor a toho, zda není nic poškozené. A jak se vůbec šimpanzi dostali ven? Dle slov ředitele hodonínské zoo nejspíš ulomili jisticí kolík při úklidu jejich expozice.

Přečtěte si také: Víno za pivo

Ačkoliv se zdá, že jsou šimpanzi mírumilovná a hodná zvířata, může tomu být přesně naopak. Lidoopi jsou velmi agresivní zvlášť, když se dostanou takzvaně do ráže. To by mohlo mít fatální následky. Z expozice totiž utekly dvě samice a jeden vyspělý samec.

Rychlá evakuace všech návštěvníků

Nakonec vše dopadlo dobře i díky rychlé reakci ošetřovatelů a veterinářů. V zoo se okamžitě evakuovali všichni návštěvníci a primáti byli následně během dvou hodin v narkóze. Závady, které způsobili, byly také rychle opravené, a tak je aktuálně zoologická zahrada opět v provozu.