brněnská místa

Některá brněnská místa dostanou během několika let novou podobu

Brněnské hlavní nádraží a jeho okolí jsou v dezolátním stavu. První, co návštěvníci moravské metropole vidí, je chátrající budova a okolní zmatek a nepořádek. Jak se promění některá brněnská místa? Čeká je modernizace!

Nejen hlavní nádraží je ale v zoufalém stavu, podobnou situaci najdeme i na nádraží v Královém Poli či na stěžejní ulici vedoucí od hlavního nádraží. Konečně se ale s jejich podobou začne něco dít, čekají je rozsáhlé rekonstrukce, které z nich snad konečně vykouzlí moderní podobu, za kterou se Brňané nebudou stydět.

Hlavní nádraží se dočká změny

Prostranství před hlavním nádražím bylo vždy místem s pochybními existencemi a působilo velmi neuceleně a zmateně. Člověk by ani neřekl, že se nachází na nádraží v největším městě Moravy. Pod prostranstvím se navíc nacházela síť nevzhledných podchodů, kterými ale denně prošlo několik tisíc lidí. Část nad zemí i pod ní konečně čeká oprava a modernizace. Některé budovy u hlavní vlakové stanice se už pomalu mění a na začátku března už se dokonce začalo s přestavbou přednádraží.

Nebuďme troškaři

Nezůstávejme ale jen v centru, oprav se totiž dočká i nádraží Královo Pole, které aktuálně opravdu působí, jako by se člověk vrátil v čase. Rekonstrukce by snad měla začít příští rok a dokončení je naplánováno na rok 2025. K nádraží se poté postaví také parkovací dům a vytvoří se přednádraží.

Přečtěte si také: Divadlo Bolka Polívky konečně otevírá

Další brněnská místa

Kromě nádraží se rekonstrukce nevyhne ani smuteční síň v Židenicích, která spíše než důstojně působila velmi zchátrale. Rekonstrukce začne během dubna a součástí je také celková úprava okolí síně.