Rozšiřování dálnice D1 ztíží dopravu v Brně.

Rozšiřování dálnice D1 ztíží dopravu v Brně.

Plánované rozšiřování dálnice D1 začne už tento týden v úterý. Bohužel pro řidiče to znamená značné ztížení dopravní situace ve městě. Dálnice u Brna totiž bude muset být zvětšena na celkem šest pruhů.

Omezení i pro průjezd Brnem

Rozšíření dálnice má dopad nejen na ty, kteří míří do Prahy, Vídně nebo Bratislavy, ale i pro obyčejné řidiče, kteří chtějí projet městem. U na ně totiž dopadne řada uzavírek způsobená rekonstrukcí. Přestavba přitom potrvá dva roky, kvůli kterým se ztíží průjezd Brnem.

Přečtěte si také: FESTIVAL PLANET JE TU S DALŠÍM UNIKÁTNÍ ROČNÍKEM!

Už v úterý začne rekonstrukce dálnice mezi sjezdy na silnici I/52 na Vídeň a dálnici D2 na Bratislavu. Důvodem je právě rozšíření silnice z původních 4 na celkem 6 pruhů. Doprava v Brně je přitom už teď o prázdninách vytížená a často se tvoří kolony. Bohužel bude hůř.

Na opravu je vymezená jedna miliarda

V první části rekonstrukce se bude muset pracovat v obou pruzích, takže pro řidiče zůstanou průjezdné pouze dva. Tato část bude trvat do konce listopadu nebo začátku prosince.

Oprava a rozšíření budou stát celkem jednu miliardu korun. Úsek, kde se bude silnice rozšiřovat by měl mít asi dva kilometry.