vasky koupily botas

Vasky koupily Botas, legenda se spojuje s úspěšnou značkou.

O tom, že legendární značka Botas krachuje, jsme vás již informovali. Majitel úspěšné české značky Vasky se rozhodl botasky zachránit a ne jejich koupi uspořádal ve svém e-shopu sbírku. Respektive udělal slevovou akci, jejíž výtěžek šel na odkoupení firmy Botas.

Zlínská značka Vasky oznámila ve středu pro ČTK, že kupuje legendární Botas. Cenu společnost nezveřejnila, můžeme ji pouze odhadovat podle počtu prodaných bot. Částka za tyto prodané Vasky boty totiž šla právě na možnost koupení botasek.

Vasky pokračují v tradici

Botas existuje již od roku 1963 a stala se legendou, kterou obouvali ve svém mládí téměř všichni. Od letošního roku se bohužel řešila likvidace z důvodu nedostatku financí pro provoz. Vinu na tom nesla inflace, ale především zdražení energií a výpadky exportu kvůli válce na Ukrajině.

Přečtěte si také: Bolt dbá na bezpečnost a správné chování koloběžkářů.

Hned po zveřejnění zprávy o likvidaci se přihlásil k odkoupení značky Václav Staněk, majitel společnosti Vasky, která pokračuje v tradici zlínské výroby bot. Vyrábí boty ručně z kůže, a tak se mohou pyšnit kvalitou, ale i ekologickým a udržitelným smýšlením.

Zákazníci zachránili botasky

Aby měl Staněk dostatek prostředků pro odkoupení legendární firmy, uspořádal na svém e-shopu slevovou akci. Dá se říct, že na Botas vydělali sami zákazníci, kteří mají zájem o zachování značky i jména botasek.

Spolumajitel Botas František Nestával uvedl, že zájemcům bylo více. Přes to tento boj o legendu vyhrál právě Václav Staněk. Celková domluva prý trvala několik týdnů, během kterých vznikla i nová kolekce, která propojuje obě značky. Tato kolekce je v prodeji také od středy.