Nová cyklostezka propojila dvě části Brna

Nová cyklostezka propojila dvě části Brna

Rádi jezdíte na kole? Ať už máte kolo vlastní nebo využíváte službu “sdílení kol”, v každém případě máme pro vás dobrou zprávu. Pakliže jste totiž jezdili po městě Brno, určitě jste si všimli, že ne všechny části jsou bezpečně propojeny cyklostezkou. Tento nedostatek se rozhodlo město změnit a napravit. Rozhodlo se investovat do nových cyklostezek, jedna z nich dokonce propojuje části Žebětín a Kohoutovice. Aktuálně se tak dostanete opravdu bezpečně z jedné zmiňované části Brna do druhé.  

Nová cyklostezka, která nově vede z Žebětína do Kohoutovic, se stavěla a budovala rovné tři měsíce. Nebyla to sice levná záležitost, přece jenom vyšla její stavba na čtrnáct milionů korun, ale na druhou stranu to vede ke spokojenosti občanů, což byl cíl této investice.  

I když už jste určitě nyní nadšení z nové cyklostezky, máme pro vás další dobrou zprávu. Cyklostezka totiž bude v budoucnu navazovat na další cyklostezku, se kterou se do pár let počítá. Má navazovat na takzvaný obchvat Žebětína, čímž se však rozumí právě cyklostezky, které touto částí Brna povedou.