Kdo se stal brněnským sportovcem roku?

Kdo se stal brněnským sportovcem roku?

Není tomu tak dávno, co se v moravské metropoli, tedy konkrétně ve městě Brno, vyhlašoval výherce soutěže Sportovec Brna. Jedná se o pravidelnou soutěž, které se každým rokem účastní mnoho sportovců a která je vyhlašována ke konci roku. Ani vloni tomu nebylo jinak, zhruba v polovině prosince se brněnským sportovcem roku stal Adam Ondra. Právě o tomto sportovci lze říct, že kraluje všem brněnským sportovcům. Titul totiž obhájil už po šesté v řadě.  

Výherce je stanoven na základě hlasování v anketě, kterou má na svědomí firma Galant Brno. Za posledních šest let se však nestalo, že by první místo vybojoval někdo jiný než právě Adam Ondra, který se i vloni stal brněnským sportovcem roku, jak již bylo zmíněno. Adama Ondru můžeme znát jako jednoho z nejlepších českých lezců, který se zařadil mezi světovou špičku. Kromě zmiňovaného titulu má také titul mistr světa nebo mistr Evropy v lezení na obtížnost.  

Během slavnostního večera byl oceněn také nejlepší kolektiv, kterým se stali střelci z Komety Brno. Také byl oceněn nejlepší juniorský sportovec, kterým se stala Gabriela Satková, kanoistka.