Shakespearovské slavnosti v Brně

Shakespearovské slavnosti na Špilberku už se opět blíží!

Oblíbené Shakespearovské slavnosti, které probíhají vždy v Praze, Brně, Ostravě i Bratislavě, jsou už opět tady. V programu najdete klasické a divácky oblíbené hry, ale i novinky. V repertoáru naleznete celkem 11 titulů a rozhodně se máte na co těšit!

Shakespearovské slavnosti v Brně začínají 17. července, přes to na některá představení ještě stále naleznete pár volných míst. Moc ale neváhejte, protože o tato představení pod širým nebem je stále veliký zájem.

Přečtěte si také: KAM V BRNĚ NA LETNÍ VÝLETY?

Pestrý program

Z programu uvidíte notoricky známé, ale stále zábavné hry jako Hamlet, Macbeth, Zimní pohádka nebo Sen noci svatojánské. Slavnosti v Brně zahájí notoricky známé Windsorské paničky, které lákají diváky nejen svým skvělým obsazením. Dále vás jistě potěší představení Bouře či komedie Jak se vám líbí.

Obsazení

A i letos diváky uvítají hvězdné postavy. Obsazení vévodí například Bolek Polívka a Simona Stašová ve hře Veselé paničky Windsorské, a to pod vedením Jiřího Menzela. U Hamleta se zase setkáte s Hynkem Čermákem a Jaroslavem Pleslem. V dalších hrách uvidíte také Sašu Rašilova, Veroniku Arichtevu a mnoho dalších.

Pod hvězdnou oblohou

Letní shakespearovské slavnosti probíhají pod hvězdnou oblohou, právě to jim dodává jedinečnou atmosféru a intenzivní divácký zážitek. V Brně se tradičně odehrávají na Špilberku.

Detailní program naleznete přímo na stránkách slavností, kde ještě stále naleznete volné vstupenky. Příliš ale neotálejte, protože míst je už jen pomálu a rozhodně se jedná o zážitek, kterého nebudete litovat.