Brněnské dny pro zdraví budou zahájeny na náměstí Svobody

Zdravý životní styl, prevence, správná životospráva, kvalitní a bezpečný pohyb. Tomu se věnuje již 28. ročník celoměstské kampaně Brněnské dny pro zdraví. Akce startuje již 1. června a potrvá patnáct dní. Je připraveno více než 70 různých aktivit, cvičení, přednášek a workshopů. Určitě je se nač těšit.

Slavnost na Náměstí Svobody

Brněnské dny pro zdraví začnou slavnostně na Náměstí Svobody již v pondělí 30. května. Od tří hodin bude probíhat program pro děti i dospělé. O zdraví Brňanů se více dozvíte od odborníků ze studie CELSPAC, kteří se už od roku 1991 věnují dlouhodobému výzkumu lidského zdraví od těhotenství až po dospělost. Na stáncích se seznámíte s organizacemi, které pořádají jednotlivé aktivity. Program si tak vyberete klidně přímo na místě. 

Program pro jednotlivce, ale i rodiny s dětmi

Jak o sebe lépe pečovat po fyzické, ale i po duševní stránce se dozvíte na přednáškách, workshopech. Inspirací vám také mohou být workshopy a výlety. Můžete se projít k rodnému domu spisovatele Josefa Uhra. Nebo se můžete přidat k cyklovýletu přírodní rezervací Mniší potok, kde se mimo jiné naučí děti jezdit na kole v terénu a to hlavně bezpečně. Koordinační dovednosti si vyzkoušíte třeba v loděnici VUT v Jundrově ve vodním světě. Celá rodina si tak může vyzkoušet jízdu na raftu či kánoi.

Program ale bude opravdu pestrý, rodiče s dětmi si užijí například zážitkové malování nebo různé nabídky cvičení včetně jógy. Pro dospělé i speciálně pro ženy je jóga v nabídce také. Zjistěte, co je za konceptem Lesní mysl, který pracuje s účinky lesa na lidské tělo i duši.

Těšíme se na vás.