festival krátkých filmů

V Brně proběhl festival krátkých filmů Brněnská 16

Říjen se nesl v Brně ve znamení festivalů. V polovině letošního října se například Brňané a návštěvníci mohli radovat z festivalu krátkých filmů, který nese název “Brněnská 16”. Letos se jednalo už o 59.ročník mezinárodního festivalu, který nesl zajímavé téma – “Je to boj”. Stejně jako v uplynulých letech byl i letošní festival plný překvapení, zhlédnout se mohlo až 41 krátkých filmů, které se vybraly ze zhruba sedmi set přihlášených krátkých filmových snímků.

Letošní ročník Brněnské 16 se konal hne dna několika místech v moravské metropoli. Filmy se promítaly například na Radnické 4, dále také v Uměleckoprůmyslovém muzeu Moravské galerie, taktéž na brněnské tržnici na Zelném trhu. Samozřejmě stejně jako v loňských ročnících, i letos byl připraven zajímavý doprovodný program.

Festival krátkých filmů Brněnská 16 je v současné době jeden z nejstarších filmových festivalů v České republice. Pořádá se bez jediné pauzy už od roku 1960. Tvůrci krátkých filmů ze světa se zde utkávají rok co rok, největší zastoupení má Německo, ale také Rusko, Česko nebo se objevují ve velkém i polské filmy.