Trus, špína a hlodavci v restauraci

Po šokujících zjištěních byla uzavřena restaurace v Brně!

Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela indickou restauraci Namaskar v Táborské ulici v Brně po šokujících odhaleních. Svá zjištění navíc dokládá pomocí fotografií, které také zveřejnila na svém webu.

Naši inspektoři v provozovně společného stravování zjistili stopy po působení hlodavců včetně výskytu myšího trusu. S ohledem na nevhodné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ popisuje inspekce ve své závěrečné zprávě.

Recenze této restaurace v Brně jsou obecně velmi různorodé, zatímco jedni berou Namaskar za vyhlášený podnik s indickým jídlem, jiní si stěžovali na služby i vzhled interiéru ještě dávno před kontrolou. Indická restaurace se nachází ještě na dalších dvou místech v Brně, ovšem nejvíce navštěvovanou byla právě pobočka v Táborské ulici.

Vyjádření restaurace

Provozovna Namaskar byla uzavřena 4. listopadu 2022. Na svém facebookovém profilu napsala restaurace vyjádření, ve kterém se vyhrazuje proti vážnosti situace.

…důvod uzavření nebudeme vyvracet, avšak není to tak zlé, jak se může na první dojem zdát.“ Zároveň se zde také zmiňují, že se budou snažit restaurace co nejdříve otevřít a dále nabízet své služby. Reakce zákazníků jsou velmi protikladné, zatímco jedné straně připadají hygienické podmínky restaurace tristní a vnímají uzavření provozovny jako oprávněné, druhá strana, věrní fanoušci, přeje rychlé znovuotevření a přislibuje podporu.