Okolí brněnského dolního nádraží ožije

Okolí brněnského dolního nádraží ožije

Pokud jste se rozhodli zamířit do Brna a chcete jet vlakem, pamatujte na aktuální výluku, která se týká hlavního nádraží v Brně. Právě zde probíhají opravy a rekonstrukce, které jsou tak rozsáhlé, že se zdejší výluka protáhne minimálně na jeden dlouhý rok. Využít ale můžete dolní brněnské nádraží, které není tak sympatické na pohled, ovšem to se má brzy změnit. Město Brno se totiž rozhodlo investovat do zkrášlení a oživení okolí dolního nádraží v Brně, aby cestující měli o něco příjemnější cestování a aby jim výluka příliš nevadila.  

Investovat by se mělo nejen do zeleně, která by najednou měla zpříjemnit dolní nádraží v Brně, ale také by se mělo investovat do chytrých laviček, vzniknout by zde měla také Wi-Fi zóna a samozřejmě se bude investovat i do infotabulí Českých drah, kde budou všichni informování o aktuální dopravní situaci a o mnoha dalších věcech.  

Investovat se mimo jiné bude i do výstavních kontejnerů, které budou sloužit třeba jako informační stánky, jako čekárny nebo sociální zázemí.