Elektrické skútry v Brně

Elektrické skútry v Brně

Jak se lze přemísťovat po Brně? Je možné jet autobusem, tramvají nebo třeba na kole. Primátorka města však svým podpisem v nedávné době potvrdila příchod novinky v podobě elektrických skútrů, na kterých se budou moct projíždět všichni občané či obyvatelé Brna. Město Brno tak zahájilo svou spolupráci s mladoboleslavskou automobilkou Škoda Auto, která stojí za již zmiňovanými elektrickými skútry, které mají rozšířit možnosti přepravy a které mají tak podpořit projekty orientované na šetrnou, ekologickou a také bezpečnou dopravu.  

Jednotlivé elektrické skútry, které do Brna přivezla dceřina společnost mladoboleslavské automobilky Škoda Auto DigiLab, se mají v moravské metropoli octnout letos na jaře. Nejdříve jich má být až 250. Nově se tak vedle sdílených koloběžek a sdílených kol budou vyjímat i sdílené skútry.  

Skútry by měly být dvoumístné, zároveň budou také vybavené dvěma helmami, které budou ve velikosti L a také ve velikosti M. Skútry budou vybavení i jednorázovými síťkami na vlasy, reflexními vestami a samozřejmě držákem na mobilní telefon.